Poly Plaza, Shanghai

A PANORAMIC VIEW

Concept

Spectacular views over the Huang Pu River determine the shape and arrangement of the buildings and outdoor facilities. The Poly Plaza is situated on three levels, in the form of a rising terrace, that ensures an unrestricted view of the river and the existing flood protection wall from the entire property. The offset buildings with their angled, crystalline shape create space for the gardens and lighting.

The high-rise building at the rear can be reached via a generous space on the second level with a magnificent view of the river bank and the Nord-Bund (Eigenname? Oder northern confederation / northern alliance). Courtyard-like entrance areas in front of the buildings allow direct access to the basement levels.

Sufficient daylighting of the interiors is ensured at all times by generous open spaces between the buildings, which at the same time offer a wide variety of green spaces with a high quality of stay.

Client

Shanghai Poly Xin Real Estate Co., Ltd.

Project period

2006 - 2010

Size

16.840 m²

Type

Service & administration

Location

Asia

Competition

1. Prize, 2006

Realisation

WES LANDSCAPEARCHITECTURE

Partners

GMP Architekten von Gerkan Marg und Partner, Hamburg

Project pictures