Neustadt-Wallhöfe Development, Hamburg

Neighbourhood Diversity

概念

The Wallhöfe development in Hamburg’s Neustadt district constitutes a new quarter, with office and hotel buildings and blocks of flats. Diverse aspects of use and a high degree of identification for the residents characterise the design of the outdoor premises. The semi-public internal courtyards are places of communication that extend an invitation to linger and offer young children a wide range of opportunities for play.

On the hardscaped, open court framed by large potted plants, tree-covered wooden decks form attractive, multifunctional zones of encounter. In the evening hours, pleasant light accents punctuate the paved open space by illuminating the trees.

Within the verdant garden courtyard, hedge elements delineate spaces and enclose lines of sight, preventing people from peering into the private gardens. A long row of wooden benches along the gardens promotes communication among the neighbours.

客户

Neuer Steinweg GmbH & Co. KG, Rostock

项目工期

2006 - 2010

规模

4.200 m²

项目类型

住房建筑

位置

德国

实现

WES LandscapeArchitecture

合作伙伴

Bieling Architekten, Hamburg
Architekturbüro Bernd Leusmann, Hamburg
Architekturbüro Reimer und Partner, Hamburg

项目图片